Noord
THI: 0
0 ˚C
Midden
THI: 70
22.4 ˚C
Zuid
THI: 72
23.9 ˚C
LIVE data

Gemiddelde THI en
temperatuur per regio
LIVE data

Gemiddelde THI en
temperatuur per regio
Koeien
Overlay
Weerdata Nederland

Wist u dat de temperatuur en de luchtvochtigheid in de stal vaak hoger ligt dan de KNMI bij haar stations meet? En wist u dat wij als mensen de temperatuur heel anders ervaren dan koeien? Voor een koe wordt het al te warm als de temperatuur boven de 22˚C komt. Om u een actueel beeld te geven van het klimaat in de stal en hoe de koe dit ervaart, hebben wij door heel Nederland temperatuur- en luchtvochtigheidmeters in de stallen geplaatst. De temperatuur en mate van hittestress (THI) geven wij LIVE weer op deze pagina! Lager op de pagina vindt u de gemiddelde temperatuur- en THI van de afgelopen 24 uur en week.

Effect van

Bereken de THI

Temperatuur
°C
Luchtvochtigheid
%
Verkoelen van de koe

Het is heel belangrijk om de koe van buiten te koelen. Ventilatoren in de stal kunnen helpen. Hierdoor wordt de lucht in de stal koeler en daalt de luchtvochtigheid. Ook kan er worden gekozen om, in combinatie met ventilatoren, sprinklers op te hangen.

 

Nutritioneel kan je ook aanpassingen maken om de koe te ondersteunen. Ons product, Rupromin® CoolCow is te vergelijken met een ijsklontje in een glas drinken. CoolCow werkt van binnenuit om de lichaamstemperatuur naar beneden te brengen en om de wateropname te verhogen. Hierdoor helpt u de koe om actief de warme periode door te komen met behoud van de vruchtbaarheid.

 

Voor nutritionele expertise moet je uiteraard bij het Provimi-team zijn. Wil je alvast wat meer leren over hoe Rupromin® CoolCow werkt? Klik hier voor het productblad.

Gemiddelde temperatuur in Nederland
Gemiddelde THI in Nederland
Coolcow
Koelen van binnenuit

Rupromin® CoolCow is het product voor het zomerrantsoen van uw melkvee. CoolCow is gericht op het actief houden van de koe tijdens de warme periodes. Naast dat de koe wordt ondersteund in haar activiteit, helpen wij haar ook een handje bij de vochthuishouding. Gecombineerd zorgt dit voor een lagere lichaamstemperatuur, waardoor de koe onder andere beter vruchtbaar blijft.

 

Hoe we dit doen? Vergelijk het met een ijsklontje in een glas waardoor je drankje lekker cool blijft. Rupromin® CoolCow helpt, net zoals het ijsklontje, de koe van binnenuit. 

Onderzoeken tussen 2011 en 2019, laten de volgende resultaten zien:
  • 17 minder open dagen
  • 10% hogere wateropname
  • 0,23 meer melkingen met de robot
  • 0,23˚C lagere lichaamstemperatuur
Heeft u een vraag over uw zomeraanpak?
App of bel dan direct met het Provimi-team!